Ajankohtaista

Uusiutuva diesel puutavara-autojen käyttövoimaksi

Metsähallitus aloittaa uusiutuvan dieselin käytön puutavarakuljetuksissaan. Uudella polttoaineella voidaan vähentää rekkaliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä merkittävästi. Ensimmäinen uusiutuvalla dieselillä liikkuva puutavara-auto lähtee liikkeelle Pohjanmaa-Kainuun alueella huhtikuussa.

”Päästöjen vähentäminen kuuluu hiilinielujen kasvattamisen ohella Metsähallituksen ilmasto-ohjelmaan, jolla haetaan ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen. Tämä on yksi askel koko kuljetusketjun päästöjen leikkaamiseen”, Metsähallituksen asiakkuusjohtaja Heikki Kääriäinen kertoo.

Talouskäytössä olevien monikäyttömetsien hoidossa Metsähallituksen suurimmat päästölähteet liittyvät puunkorjuuseen ja kuljetuksiin. Korjuussa on otettu käyttöön sähköavusteinen hybridiharvesteri, junakuljetusten osuutta on lisätty, ja nyt investoidaan maantiekuljetusten vähäpäästöisyyteen.

Kumppanina Metsähallituksella on puutavarakuljetuksia hoitava QTeam Systems Oy.
”Haluamme olla Metsähallituksen kanssa edelläkävijä vähäpäästöisissä puutavarakuljetuksissa. Odotamme, että uusiutuvan dieselin käyttö kasvaa ja tankkauspisteitä tulee lisää”, QTeam Systemsin toimitusjohtaja Pasi Korhonen sanoo.

Katso koko juttu Metsähallituksen tiedotteesta. 

Kuva: Kati Jurkko

Lisätietoja

Pasi Korhonen, 0400586147, pasi.korhonen@QTeam.fi

Ajankohtaista

Copyright © 2024 QTeam.

Ota yhteyttä