Ajankohtaista

Jos pystyy ennakoimaan, ei tarvitse niin paljon reagoida

 

Antti TervoKuljetussuunnittelijamme Antti Tervo tuli taloon lähes 20 vuotta sitten. Kahden insinöörikoulutuksen paperit taskussaan hän teki alkuun it-puolen tehtäviä. Nykyään työ on kokonaisvaltaisesti QTeam-verkoston kuljetusten ohjausta.

”Työssäni pidän eniten siitä, että saan toimia kuljetusyrittäjien kanssa. Tilanteet muuttuvat nopeasti ja usein on hyvin hektistäkin – ei siis ole kahta samanlaista päivää. Jos pystyy ennakoimaan, niin ei tarvitse niin paljon reagoida”, sanoo Antti, jonka tehtäviin kuuluu kuljetusten ohjaaminen Etelä-Kainuun, Pohjois-Savon ja Pohjanmaan alueilla.

Entä mitä kuljetusten suunnittelu sitten oikein pitää sisällään?

”Asiakkailta tulevat toimitustavoitteet tietylle ajanjaksolle. Ohjaan varastoja yrittäjille ja huolehdin, että oikeat määrät toimitetaan oikeisiin määräpaikkoihin tilausjakson aikana. Parasta QTeam-verkostossa on verkostomaisen toimintatavan joustavuus, jota myös asiakkaat arvostavat. Jos jollakin yrittäjällä on hyvin kiireistä ja toisella hommaa on liiankin vähän, niin yhdessä saadaan työt tasapainoon. Mielestäni verkostomainen toimintatapa mahdollistaa hyviä tuloksia!”

Suunnittelijalla on käytössään useampikin ohjelma, joissa ajoja yhdistelemällä luodaan kalenterit joko viikoksi tai kuukaudeksi eteenpäin. Kelirikkoaikana muutoksia saattaa tulla paljonkin. Tällöin käytetään terminaaleja ja puita viedään välivarastoihin. Ennakointi on kaiken a ja o, vaikka tilanteet jatkuvasti muuttuvatkin.   

Antti ei itse ole toiminut ammattikuljettajana, mutta hänen harrastuksissaan autot ovat vahvasti läsnä. Kesäisin tulee ajeltua 70-luvulta peräisin olevalla Proto Sisu A45:lla ja hallista löytyy myös Volvo F88, jonka Antti haki serkkunsa kanssa Tanskasta. ”Netissä nähtiin kuva autosta ja tiedettiin suurin piirtein sen sijainti. Ei muuta kuin menoliput Köpikseen ja sieltä junalla eteenpäin. Vähän aikaa renkaita potkittiin ja sitten lähdettiin kauppakirjat taskussa ajamaan kotiin päin”, Antti kertoo ex tempore -autonhakureissustaan.

Autojen lisäksi vapaa-aika kuluu maatilan hoidossa. Parhaimmillaan perheellä oli 7 hevosta, mutta nyt tallia asuttaa vain yksi kaviojalkainen. Iltapuhteena Antti käy välillä tekemässä pienimuotoisia metsänhoitohommia. 

Ajankohtaista

Copyright © 2024 QTeam.

Ota yhteyttä