Ajankohtaista

Heikki Björn - Uteliaisuutta ei saa koskaan menettää!

Heikki Björnin työura on aina liittynyt metsään jollakin tavalla. Joensuussa metsänhoitajaksi opiskelleen Heikin tie vei opiskelujen jälkeen Stora Enson matkassa Ruotsiin. Kun paluu kotimaahan alkoi houkuttaa, löytyi mielenkiintoinen työ QTeamista vuonna 2012.

Reiluun vuosikymmeneen logistiikansuunnittelijana on mahtunut kaikenlaista. Ajan myötä Heikin tehtäväkenttä on laajentunut, ja hän on ollut mukana myös tietojärjestelmien kehittämisessä. QTeamin logistiikkasuunnittelussa alueet on jaettu maantieteellisesti, ja Heikin vastuualueena on ollut Pohjois-Suomi (Lappi, Koillismaa, Suomussalmi ja Länsi-Kainuu). Pohjois-Suomen logistiikkavastaavalla on alueellaan pitkälti yli toistakymmentä yritystä.

Heikki kertoo työn olevan hyvin vaihtelevaa. Osa asioista voidaan suunnitella etukäteen, esimerkiksi resurssi- ja kaluston siirrot. Toisaalta usein pitää reagoida nopeasti: esimerkiksi silloin, kun toimituspaikan vastaanotto muuttuu tai pysähtyy.

”Mielestäni on ollut hyvin palkitsevaa työskennellä useiden yritysten kanssa ja yrittäjistä on tullut hyvin tuttuja. Yrittämisen arkea olen päässyt myötäelämään vuosien saatossa. Kiitos kaikille yrittäjille hyvästä yhteistyöstä!”

qteam heikki bjorn 002

Sotkamossa asuvan Heikin harrastukset muuttuvat vuodenaikojen mukaan: talvisin tulee hiihdettyä, kesäisin pyöräiltyä ja juostua. Kosketusta metsään tulee myös omien palstojen raivaustöistä, mikä niin ikään käy harrastuksesta. Perheen parissa Heikki viettää paljon aikaa − 2-vuotias poika pitää vanhemmat kiireisinä.

Heikin siirtyessä uusiin haasteisiin kohti Kajaania, etsimme hänelle seuraajaa.  Heikki kannustaa hakemaan logistiikkavastaavan paikkaa, ja erityisesti työyhteisö saa häneltä lämmintä kiitosta osakseen. ”Kaikesta pystytään juttelemaan ja työkavereista on tullut melkein kuin perheenjäseniä.”

Vinkiksi seuraajalleen Heikki kertoo, ettei uteliaisuutta kannata koskaan menettää.

”Töissä saattaa usein tuntua, että nopein ratkaisu on paras, mutta aina kannattaa pohtia asioita vähän enemmän ymmärtääkseen ongelman kokonaisvaltaisemmin. Kaikki näkevät asiat eri näkövinkkeleistä ja tärkeää on pelata yhteen hiileen siten, että asiat sujuvat ja asiakkaat ovat tyytyväisiä”, Heikki tuumii.

Ajankohtaista

Copyright © 2024 QTeam.

Ota yhteyttä